0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Tratamentul cariilor

In clinica stomatologica Dental Praxis, alaturi de tehnicile ce au drept scop estetica dentara si albirea dentara, realizam tratamente de endodontie, cunoscute cu denumirea generala de tratamentul cariilor.
Oricui i se poate intampla sa constate ca are un dinte aflat "in suferinta" din cauza unei leziuni ireversibile la nivelul nervului. Leziunea, la randul sau, poate avea la origini o carie netratata sau poate aparea in urma unor evenimente traumatice. Insa indiferent de cauze, este necesara interventia de tratare a canalului dentar, cunoscut drept tratamentul cariilor.

Tratamentul cariilor. Ce este endodontia?

Endodontia este o specialiate odontoiatrica ce se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul cariilor, precum si cu procesele patologice ce intereseaza pulpa dentara si locasul terminatiilor nervoase.
Spatiul din interiorul dintelui, denumit endodont, contine pulpa dentara, extrem de bine vascularizata, strabatuta de nervul dintelui. Aceasta ramura stomatologica cuprinde toate procedurile de ingrijire si de reabilitare a pulpei dentare (partea din interiorul dintelui).
Tratamentul cariilor sau endotontic consta in indepartarea tesutului nervos de la nivelul coroanei dentare, precum si de la nivelul radacinilor. Procedura este urmata de substituirea tesutului inlaturat, de reconstruirea si de cimentarea canalelor radiculare, prin obturarea de canal.

Cum va dati seama ca aveti o carie?

Din pacate, aflate in faza incipienta, cariile sunt cu greu sesizate de catre pacienti. Din acest motiv, vizitele periodice in cabinetele stomatologice pot contribui la diagnosticarea precoce si la tratarea corespunzatore. Atunci cand caria este suficient de profunda, pacientii semnaleaza diverse simptome, asociate cu o puternica senzatie deranjanta in timpul si ca urmare a contactului cu alimentele solide sau / si lichide:

  • Durere in timpul masticatiei;
  • Durere in prezenta stimulilor rece / cald;
  • Durere in urma contactului cu alimente dulci / acide.

Daca tratamentul cariilor nu se efectueaza intr-un rastimp destul de scurt, caria continua sa distruga dintele, ajungand la pulpa. In cazurile similare, tabloul simptomatic se modifica:

  • Durere intensa, manifestata in cazul pulpitei;
  • Senzatie de durere spontana si acuta;
  • Durere ce radiaza si la nivelul fetei.

Cand este necesar tratamentul cariilor?

In urma unor leziuni sau a contaminarii bacteriene datorate cariilor dentare, pulpa dentara este predispusa inflamatiilor si infectiilor. Cadrul clinic, insotit adeseori de durere, este primul semnal de alarma care certifica instaurarea pulpitei.
Inflamatia, acuta sau cronica, se poate propaga si dincolo de varful radacinii dentare, ajungand pana la tesuturile alveolare din jurul dintelui afectat. Este momentul in care pacientul, in urma leziunilor, se confrunta cu abcesul dentar. La radiografierea locala, medicul stomatolog identifica abcesul sub forma unui punct negru ce inconjoara terminatia radacinii dintelui.
Atunci cand sunteti pusi in fata unor situatii de genul, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de tratamentul cariilor. Interventia endodontica este singura alternativa in locul extractiilor dentare, unica ce mai poate salva dintele afectat.
O alta imprejurare in care medicul stomatolog recomanda tratamentul cariilor este reprezentata de repetarea terapiei endodontice, care efectuata anterior, nu a dat rezultatele asteptate. Iar in consecinta, endodontul a trecut printr-un nou proces inflamatoriu si / sau infectiv.

Care sunt metodele practicate in clinica noastra pentru tratamentul cariilor?

La clinica stomatologica din Bucuresti, Dental Praxis, in cabinetele de specialitate, se efctueaza cu succes tratamentul cariilor. Practicile intalnite si puse in aplicare de catre medicii nostri stomatologi, sunt doua:

  • Tratamentele de canal;
  • Obturatiile coronare.

Tratamentul cariilor. Tratamente de canal

Tratamentele de canal sau de devitalizare dentara sunt practici de ortodontie ce consta in indepartarea nervului si a pulpei dentare. Procedura este insotita de eliminarea bacteriilor din interiorul canalului radicular, de dezinfectia si de obturarea acestuia, evitand astfel proliferarea populatiei bacteriene.

Tratamentul cariilor. Obturatii coronare

Obturatiile coronare sunt considerate metode eficiente pentru rezolvarea problemelor cariilor dentare. Un astfel de tratament, efectuat numai dupa indepartarea tesutului cariat si tratarea canalulului radicular (daca este necesar), consta in plombarea propriu-zisa a suprafetei dentare, pregatita in prealabil.

Profilaxia dentara va poate salva de la interventiile complicate efectuate in cabinetele de stomatologie Dental Praxis. Insa daca ati fost surpinsi de o durere surda sau de senzatia acuta de durere in prezenta unor diversi stimuli, tot ce se poate sa aveti nevoie de tratamentul cariilor.


Medici specializati in "Tratamentul cariilor"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!