0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Stomatologie pediatrica. Secretul dintilor frumosi si sanatosi la copii

Cu tratamentele categoriei de stomatologie pediatrica ne adresam in special parintilor ai caror copii se afla la varsta prescolara sau / si scolara. Medicii clinicii stomatologice Dental Praxis, mai intai de toate, pun accent pe prevenirea patologiilor ce intereseaza cavitatea orala, in special in cadrul odontoiatriei pediatrice.
Problemele orale ale celor mici, precum si exigentele acestora sunt diferite de cele ale adultilor. Din acest motiv, este important sa fie primiti intr-un ambient care sa le inspire siguranta, in care fiecare copil sa se simta in largul sau, fara frica de "bau-bau". Totodata, ei trebuie sa fie vizitati si tratati de persoane competente, specializate in stomatologie pediatrica.

La clinica stomatologica Dental Praxis puteti beneficia pe langa tratamentele de ortodontie, si de o educatie corecta pentru igiena orala. Recomadarile noastre sunt sa-i invatati pe cei mici inca din primii ani de viata despre importanta intretinerii dintilor si a intregii cavitati bucale.
In acest sens, sunt deosebit de importante controalele periodice la medicul stomatolog specialist in ortodontie infantila, acesta fiind singurul care va putea certifica evolutia corecta a danturii copiilor.

Ce este stomatologia pediatrica?

Pedodontia, cunoscuta cu denumirea de stomatologie pediatrica, este o specialitate odontoiatrica ce se ocupa cu ingrijirea danturii si a igienei orale a celor mai mici pacienti, inca din primii ani de viata si pana in perioada adolescentiala. Misiunea principala a specialistilor nostri in ortodontie infantila este reprezentata de curele cavitatii orale ale copiilor:

 • Prevenirea leziunilor cauzate de carii, asociata cu regulile de igiena dentara si cu sugestiile pentru o dieta corespunzatoare;
 • Identificarea precoce a defectelor ortodontice: protruzia, ocluzia deschisa, asimetria, ocluzia adanca, etc.

In completarea tratamentelor de stomatologie pediatrica, medicii nostri mizeaza pe o colaborare stransa nu doar cu parintii, ci si cu micii pacienti. Este esential ca terapiile recomandate sa fie acceptate si tolerate de cei mici, astfel incat acestia sa priveasca vizitele la dentist cu seninatate si pe deplin increzatori in specialistul stomatolog.

Stomatologie pediatrica. Principalele patologii odontoiatrice

Printre principalele patologii stomatologice pediatrice cu care ne confruntam se numara:

 • Cariile dentare, cu o evolutie ce poate fi deosebit de rapida daca nu se intervine la timp;
 • Pulpitele (inflamatii ale pulpei dentare), ce se pot manifesta si fara simptomatologie dureroasa;
 • Abcesul dentar, insotit de umflarea localizata dar si de durere.

In prezenta urmatoarelor situatii, este absolut necesar sa va insotiti copiii intr-unul dintre cabinetele stomatologice Dental Praxis:

 • Masticatie ingreunata;
 • Pierderea precoce sau tardiva a dintilor;
 • Alinierea defectuoasa a dintilor;
 • Ingramadirea sau spatierea excesiva dentara;
 • Deviatii ale maxilarului si ale mandibulei;
 • Unul sau mai multi dinti proeminenti;
 • Probleme respiratorii, etc.

Stomatologie pediatrica. Tratamentele noastre

Medicii clinicii noastre de stomatologie se ocupa atat cu prevenirea, cat si cu tratarea patologiilor odontoiatrice la copii:

Stomatologie pediatrica. Aparat dentar mobil

Rezultatele obtinute in urma folosirii unui aparat dentar mobil se datoreaza cresterii naturale ale mandibulei din perioada prescolara si scolara a copiilor. Aparatul este utilizat pentru ghidarea dintilor, a structurilor osoase si pentru repozitionarea lor cat mai naturala.

Stomatologie pediatrica. Inhalosedarea

Inhalosedarea sau sedarea constienta inhalatorie este o tehnica ce permite suprimarea totala sau partiala a temerilor micilor pacienti. Avand un usor efect analgezic, are rolul de a reduce stresul si anxietatea, in special in cazul copiilor.

Stomatologie pediatrica. Dintii de lapte

Incercam sa implementam rolul pe care il au atat prevenirea patologiilor orale, cat si igiena orala, incepand de la o varsta frageda, o data cu aparitia primilor dinti de lapte.

Stomatologie pediatrica. Igiena dentara la copii

Cu toate ca nu este vorba despre o terapie propriu-zisa, igiena dentara la copii este esentiala. In aceasta categorie va furnizam toate informatiile necesare efectuarii corecte a periajului, precum si cum ii veti putea ajuta pe cei mici sa previna formarea cariilor sau a altor patologii dentare.
Sanatatea dentara a micilor pacienti este deosebit de importanta pentru noi. Nu intarziati sa va programati prichindeii la o prima vizita in cabinetele clinicii stomatologice Dental Praxis.


Medici specializati in "Stomatologie copii"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!