0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Restaurari dentare, pentru personalizarea oricarei danturi

Reconstructia elementelor dentare distruse sau absente poate reprezenta o problema destul de delicata atat pentru pacienti, cat si pentru medicii specialisti in ortodontie. Pentru ca rezultatele sa corespunda asteptarilor pacientilor, medicul specialist trebuie sa-si puna in aplicare intreaga pricepere, precum si cunostintele de restaurari dentare.
Pacientii se pot simti complexati atunci cand se confrunta cu lipsa unui dinte sau cu o dantura total sau partial deteriorata. Sentimentul de inferioritate se poate accentua atunci cand portiunea afectata este vizibila. Pentru ca persoanele sa nu mai sufere din cauza complexelor, rezolvarea propusa de catre medicii ortodonti inseamna diferite practici de restaurari dentare.
Aceste solutii sunt oferite de cabinetele de stomatologie ale clinicii Dental Praxis, in vederea personalizarii aspectului natural al danturii pacientilor. Daca pacientii au pierdut unul sau mai multi dinti, pentru a se simti in largul lor in urma restaurarii dentare, lucrarea finala (proteza, puntea sau coroana dentara) trebuie sa aiba un aspect cat mai apropiat celui natural.

Ce sunt restaurarile dentare?

Restaurarile dentare insumeaza o serie de manevre si de tehnici de ortodontie ale caror finalitate consta in reconstructia totala sau partiala a danturii. Indiferent daca dintii sunt cariati, fisurati, rupti sau lipsesc, obiectivele restaurarii dentare sunt:

  • Restabilirea functiilor originare;
  • Imbunatatirea formei;
  • Ameliorarea aspectului estetic.

Cand sunt necesare restaurarile dentare?

Atunci cand un dinte este deteriorat, fie din cauza traumelor mecanice (rupturi, fisuri), fie din cauza cariilor, este predispus infectiilor si inflamatiilor. Folosindu-se de tehnicile de restaurari dentare, medicii clinicii noastre intervin pentru umplerea sau / si inlocuirea elementului dentar afectat.
Prin restaurari dentare, medicii din clinica stomatologica Dental Praxis contribuie la prevenirea pierderii dintilor, procese ireversibile, ale caror efecte nu sunt doar functionale, ci si estetice, si sociale. In urma tehnicilor de reconstructie dentara este posibila stoparea, eliminarea, precum si prevenirea infectiilor paradontiului.
In consecinta, pacientii asupra carora se efectueaza operatiunile de restaurari dentare, isi vor redobandi si imbunatati estetica faciala si dentara. Asadar, orice lucrare de reconstructie este preferabila in locul extractiilor, ce consta in eliminarea dintelui aflat in suferinta si inlocuirea acestuia, in ultima instanta, cu un implant dentar.

Restaurari dentare. Tehnici disponibile in clinica noastra

Tehnicile de reconstructie efectuate in clinica de stomatologie Dental Praxis variaza de la proteze dentare, recomandate in cazul pacientilor cu o dantura lipsa total sau partial, pana la puntile si coroanele dentare.

Restaurari dentare. Proteze dentare

Protezele dentare sunt structuri fixe sau mobile, totale sau partiale, ce se utilizeaza in scopul inlocuirii danturii naturale a pacientilor, pierduta sau compromisa definitiv din diverse cauze. Realizate si montate corect, protezele dentare trebuie sa fie functionale si estetice, dar nu in ultimul rand rezistente, sigure si compatibile cu structura maxilo-faciala a persoanelor carora le sunt destinate.

Restaurari dentare. Punti dentare

Puntile dentare, la fel ca protezele, sunt restaurari dentare, destinate substituirii unuia sau mai multor elemente lipsa. Lucrarea presupune incapsularea (imbracarea) dintilor adiacenti elementului dentar care lipseste. Poate fi totala, realizata pentru intreaga arcada, sau partiala, inlocuind astfel unul sau mai multi dinti. In cazurile exceptionale, cand medicii ortodonti nu reusesc sa gaseasca un dinte valid care sa sustina lucrarea, se recomanda efectuarea unui implant dentar.

Restaurari dentare. Coroane dentare

Atunci cand un dinte este atat de deteriorat incat plombarea acestuia nu-i mai recupereaza functiile, este necesara aplicarea de coroane dentare. Confectionate din portelan, metal, aur sau din materiale mixte, nu sunt altceva decat invelisuri sintetice ce acopera partea vizibila a dintelui. Calitatea restaurarii dentare depinde de starea de sanatate a paradontiului. Prin urmare, utilizarea coroanelor este conditionata de absenta totala a infectiilor si a patologiilor inflamatorii specifice endodontiului.
In clinica Dental Praxis, multumita tehnologiilor computerizate extrem de precise, restaurarile dentare sunt executate cu ajutorul unor materiale inovative si rezistente, corespunzatoare nevoilor estetice si functionale ale pacientilor.


Medici specializati in "Restaurari dentare"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!