0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Profilaxie dentara, cel mai simplu mod pentru o dantura sanatoasa

In cabinetele clinicii stomatologice Dental Praxis, interventiile periodice ale medicilor specialisti, incluse cele de profilaxie dentara, contribuie la protejarea dintilor de carii si de diferite maladii parodontale.Vorbind despre dinti frumosi si sanatosi, un rol fundamental il au tratamentele de profilaxie dentara, adica metodele de prevenire a afectiunilor specifice danturii si cavitatii bucale. Prevenirea insemna cunoasterea celor mai potrivite metode si reguli de igiena a cavitatii orale, incluse cele efectuate la domiciliu.Insa pentru ca operatiunile de spalare zilnica pe dinti cu pasta preferata sa dea roade, trebuie asociate vizitelor cu regularitate la dentist. Scopul este evidentierea problemelor care, lasate nerezolvate, se pot accentua in timp si da nastere unor patologii dentare.

Ce se intelege prin profilaxie dentara?

Tehnicile de profilaxie dentara sau de prevenire sunt cuprinse intr-o ramura odontoiatrica ce se ocupa cu mentinerea igienei orale a pacientilor. Prin intermediul aparaturii medicale specifice, medicul specialist efectueaza o serie de manevre ce au drept scop:

  • Inlaturarea factorilor considerati cu risc pentru aparitia cariilor si / sau a inflamatiilor gingivale;
  • Indepartarea placii bacteriene si a tartrului, ce nu este altceva decat placa bacteriana calcificata;
  • Prevenirea afectiunilor dentare si gingivale: parodontite (inflamatia tesuturilor din jurul dintilor), gingivite (inflamatia tesuturilor gingivale de suprafata), carii, alitoza (respiratie urat mirositoare).

Profilaxie dentara. Igiena orala la domiciliu

Aparte sedintele de profilaxie dentara efectuate in fotoliile cabinetelor stomatologice profesioniste ale clinicii stomatologice Dental Praxis, o parte integranta a acestei terapii este reprezentata de igiena la domiciliu. Asa cum sugereaza si denumirea, igiena orala la domiciliu trebuie sa reuneasca o serie de practici si de obiceiuri necesare pentru garantarea unui nivel de igiena in concordanta cu sanatatea intregii cavitati oro-dentare.

O corecta igiena bucala este asigurata de:

  • Periajul dentar zilnic, a suprafetelor interne si externe, efectuat in sensul de la gingii inspre dinti;
  • Utilizarea firului interdental, astfel incat sa puteti curata spatiile dintre dinti;
  • Curatarea suprafetei linguale (limba), care din cauza conformatiei, este predispusa sa retina reziduurile alimentare, dar si o bogata incarcatura bacteriana.

Care sunt tratamentele noastre de profilaxie dentara?

Placa bacteriana, daca nu este eliminata cu ajutorul periajului zilnic, se transforma in tartru. Tartrul este un fel de "reuniune" de placa bacteriana, reziduuri alimentare, saliva si minerale, care toate la un loc, ataca dintii, deteriorandu-i in profunzime.
In clinica stomatologica Dental Praxis, indiferent daca intentionati sa incepeti tratamente de albire dentara sau de detartraj, veti descoperi cele mai inovative practici de profilaxie dentara.

Profilaxie dentara. Detartraj

Prin operatiunea de detartraj sunt eliminate atat placa bacteriana, cat si tartrul. In acest scop, sunt utilizate diferite instrumente cu ultrasunete, avand drept rezultat desprinderea acumularilor de tartru de pe suprafatele dentare.

Profilaxie dentara. Periaj profesional

Efectuat in urma detartrajului, periajul profesional are drept scop albirea dentara si lustruirea suprafetelor dintilor, cu ajutorul unei paste de dinti speciale. In urma periajului profesional, dantura este mult mai rezistenta la depunerile de tartru.

Profilaxie dentara. Air Flow

Air Flow este o procedura originala si deosebit de eficienta de albire dentara. Folosind presiunea aerului si a apei, proiecteaza un compus semilichid, pe baza de bicarbonat de sodiu, pe intreaga suprafata a dintilor. Eficienta si rapida, metoda are drept rezultat indepartarea petelor superficiale, a reziduurilor interdentare, dar si a placii bacteriene.

Profilaxie dentara. Fluorizare

Fluorizarea presupune aplicarea locala a unui gel cu un continut ridicat de fluor, prin intermediul unor suporturi fixate pe arcadele dentare. Tratamentele de fluorizare cu efect de albire dentara poate fi completat si la domiciliul pacientilor.

Profilaxie dentara. Sigilare

Sigilarea dentara este considerata drept prima metoda de profilaxie dentara in cazul dintilor permanenti. Aceasta interventie, complet nedureroasa si neinvaziva, garanteaza protectia eficace impotriva cariilor, o perioada indelungata.

Profilaxie dentara. Gutiere bruxism

Gutierele bruxism sunt niste aparate speciale, ce se numara printre remediile impotriva bruxismului (scrasnitului din dinti nocturn). Rolul acestor gutiere este sa protejeze dantura de eroziunea la care este supusa in timpul somnului pacientilor ce sufera de bruxism.
Daca doriti sa va mentineti dantura sanatoasa un timp cat mai indelungat, pentru o igiena orala corecta, tratamentele de profilaxie dentara, sunt esentiale.


Medici specializati in "Profilaxie dentara"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!