0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Implantologie. Descoperiti cum puteti surade asa ca alta data

Specialistii in implantologie dentara ai clinicii stomatologice Dental Praxis, studiind si analizand cu meticulozitate fiecare caz, le ofera pacientilor garantia unor implanturi dentare perfect calitative si de durata.
In zilele noastre, implantologia dentara intruchipeaza visul comun al tuturor medicilor stomatologi, precum si al pacientilor ce se confrunta cu diverse situatii ce necesita restaurari dentare. O dantura incompleta sau lipsa, aparte carentele estetice si functionale, reprezinta pentru persoana in cauza chiar o problema de natura psihologica.
Pana nu demult, pacientii care, din diferite motive, isi pierdeau dantura, nu aveau prea multe alternative pentru a o inlocui. In cel mai bun caz, daca dispuneau de doi dinti sanatosi laterali "lacunei", acestia puteau fi "sacrificati" pentru sustinerea unei punti sau a unei proteze dentare.
Din fericire, implantologia, una dintre cele mai de actualitate tehnici de substituire a dintilor sau / si a radacinilor, permite realizarea unor proteze fixe de durata, reconstruind dintii pierduti cat mai aproape de varianta lor originala. Un implant dentar este un veritabil inlocuitor al dintilor naturali, acoperindu-i purtatorului toate necesitatile estetice si functionale.

Ce este implantologia?

Prin implantologie se intelege acea ramura a ortodontiei destinata studiului si tratamentelor de substitutie a dintilor lipsa, cu ajutorul implanturilor. Este vorba despre o tehnica de interventie ce permite inlocuirea dintilor pierduti cu radacini metalice, de obicei din titaniu.
Implantul, inserat chirurgical in arcada maxilara sau mandibulara a pacientului, este efectuat in doua etape:

  • Faza chirurgicala, care prevede introducerea radacinii artificiale in tesutul osos, in locul radacinii naturale lipsa;
  • Faza protetica, pe parcursul careia sunt aplicate coroanele dentare.

Care sunt avantajele implantologiei?

Cu totii cunoastem efectele inestetice ale lipsei unuia sau a mai multor dinti. Insa putini sunt constienti de urmarile pe care o astfel de carenta o are la nivelul oaselor maxilo-faciale sau de complicatiile functiei de masticatie.
Absenta danturii creeaza probleme alimentare, persoanele edentate (fara dinti) fiind obligate sa-si schimbe radical regimul alimentar, fara sa-l poata diversifica prea mult. Pe de alta parte, o data cu trecerea anilor, lipsa danturii cauzeaza retragerea progresiva a oaselor faciale. Iar subtierea nivelului tesutului osos modifica infatisarea si profilul estetic.
Cu ajutorul implantologiei, problemele legate de reconstructia dentara sunt mult diminuate. Materialele inovative utilizate in clinica noastra faciliteaza redobandirea unui aspect natural, pacientii remarcand inclusiv imbunatatirea sanatatii orale.
Este fundamental sa le amintim tuturor pacientilor ca prin implantologie dentara, se conserva integritatea dintilor adiacenti implantului dentar. Astfel, implantul nu mai necesita pregatirea elementelor dentare din imediata vecinatate a lucrarii, asa cum se intampla in cazul protezelor sau a puntilor dentare.
Specialistii in implantologie ai clinicii stomatologice Dental Praxis sunt niste medici minunati ce va readuc zambetul pe buze, la propriu vorbind. Sunt in masura sa combata resorbtia si pierderea masei osoase, procese naturale datorate absentei dintilor.

Implantologie. Recomandari

  • Un implant dentar poate fi folosit atat pentru inlocuirea unui dinte, cat si pe post de sustinere in cazul restaurarilor dentare de tipul puntilor sau pentru ancorarea protezelor dentare;
  • Interventia de implantologie este recomandata unei categorii vaste de pacienti. Sunt exclusi doar aceia care sufera de boli cardiace sau de alte patologii grave.

Interventiile de implantologie realizate in clinica stomatologica Dental Praxis sunt cele mai in masura sa va revolutioneze viata si sa va faciliteze redobandirea celui mai natural zambet. Si mai mult de atat, pentru ca suntem medici, dar si pentru ca ne pasa, va ajutam sa va reluati vechile obiceiuri alimentare, fara sa renuntati nici macar o clipa la una dintre cele mai mari placeri ale vietii.


Medici specializati in "Implantologie"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!