0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Estetica dentara, tratamente pentru o dantura impecabila

In prezent, estetica dentara si grija oamenilor pentru aspectul dintilor au ajuns sa fie cateva dintre semnele distinctive ale unei societati evoluate. Nivelul cultural, dar si bunastarea materiala au contribuit la constientizarea populatiei in ce priveste importanta starii de sanatate, in general.
Cavitatea orala nu mai indeplineste doar un rol in respiratie sau in masticatie si deglutitie. Fiind si un organ ce serveste la comunicare, nu mai este deloc o surpriza faptul ca o dantura impecabila reflecta un corp la fel de ingrijit.

Cu ce se ocupa estetica dentara?

In cadrul tratamentelor de ortodontie, estetica dentara insumeaza toate acele terapii al caror scop final este albirea dentara. Aparte faptul ca ortodontia estetica acorda o atentie deosebita si recuperarii functionalitatii aparatului maxilo-facial, se ocupa si de ingrijirea aspectului estetic al acestuia.

Toata lumea este de acord ca o dantura alba, perfect aliniata este sinonimul ingrijirii personale. Se poate intampla insa ca dintii sanatosi sa nu fie si frumosi, sau cel putin sa nu corespunda regulilor dictate de societatea actuala. Prin urmare, in ultimii ani, in stomatologie au fost inaugurate si practici ce nu se ocupa doar de sanatatea danturii, ci si de aspectul sau estetic.

Care sunt tratamentele noastre de estetica dentara?

Prin intermediul unor interventii neinvazive, usor de tolerat chiar si de persoanele cu o fobie accentuata fata de medicul stomatolog, clinica noastra ajuta fiecare pacient sa identifice cea mai buna metoda de albire dentara. Medicii ortodonti ai clinicii stomatologice Dental Praxis, specializati in estetica dentara, acorda importanta cuvenita fiecarei metode de tratament, personalizand-o in functie de exigentele variate ale pacientilor nostri:

Estetica dentara. Fatete de ceramica

Fatetele de ceramica nu sunt altceva decat niste invelisuri subtiri din portelan, pe care medicul specialist le lipeste pe suprafata externa a dintilor frontali. Se recomanda aplicarea lor in cazul dintilor rupti, tociti, cu malformatii, patati sau pozitionati necorespunzator pe arcada superioara si / sau inferioara.

Estetica dentara. Incrustatii ceramica

"Inlay" si "onlay" in ceramica, adica incrustatii in ceramica, sunt considerate poate cele mai nimerite solutii din punct de vedere estetic, pentru corectarea si albirea dentara. Spre deosebire de plombele obisnuite, incrustatiile sunt mai intai prelucrate in laborator, dupa care urmeaza sa fie aplicate direct pe dintii pacientilor, pentru un look final perfect.

Estetica dentara. Incrustatii compozit

Incrustatiile in compozit, realizate in laborator, pe baza amprentelor dentare, reprezinta o alternativa interesanta in campul ortodontiei estetice. Utilizate in locul incrustatiilor din ceramica, se recomanda pentru reconstructiile de dimensiuni mai ample, de exemplu in cazul molarilor si al premolarilor.

Estetica dentara. Albire dentara

Prin tratamentele de albire dentara, pacientii nostri reusesc sa-si recapete albul natural al dintilor. Aceasta metoda prevede utilizarea de catre medicul dentist al unor geluri cu efect de albire, care in contact cu suprafatele dentare, elibereaza particulele de oxigen. In consecinta oxidarii substantelor pigmentare, acestea sunt eliminate.

Estetica dentara. Bijuterii dentare

Aplicarea unor bijuterii dentare va transforma zambetul, daruindu-i stralucire in adevaratul sens al cuvantului. Interventia, executata in cabinetele clinicii stomatologice Dental Praxis, de regula in urma tratamentelor de albire dentara, este complet neinvaziva si nu deterioreaza suprafata dintilor.

Estetica dentara. Remodelare estetica

Estetica dentara se ocupa pe langa remodelarea danturii, si de remodelarea estetica a gingiilor. Interventia de plastica gingivala se practica in cazul in care gingiile acopera o buna parte din coroana dentara (hiperplazie gingivala). Scopul remodelarii estetice a gingiilor consta in inlaturarea tesutului in exces si redimensionarea proportiilor corecte dentare.

Fiecare a avut ocazia sa constate ca o estetica dentara perfecta este esentiala in vederea construirii unor relatii sociale fara preocupari si stres. Din aceste motive, dar si din multe altele, clinica stomatologica Dental Praxis isi propune sa fie zi de zi alaturi de pacientii in cautarea unor tratamente pentru albire dentara, detartraj si a oricaror alte practici de ortodontie.

 


Medici specializati in "Estetica dentara"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!