0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Chirurgie dentara, o terapie complementara in ortodontie

Dentistii timpurilor prezente sunt capabili sa intervina in mod favorabil pentru salvarea unor dinti care, cu cateva decenii in urma, ar fi fost inevitabil sortiti extractiilor dentare. In cazuri particulare insa, cand nici macar stiinta nu mai permite recuperarea structurilor dentare, specialistii stomatologi apeleaza la procedurile de chirurgie dentara.
Din fericire pentru pacienti, tehnicile chirurgicale de reconstructie si de reabilitare, executate in cabinetele stomatologice specializate, au devenit o rutina in randul medicilor si a clinicilor de stomatologie care se respecta. In clinica stomatologica Dental Praxis, interventiile de chirurgie dentara sunt considerate mijloace de terapie suplimentara, asociate celorlalte practici nechirurgicale.

Cu ce se ocupa chirurgia dentara?

Chirurgia dentara sau odontostomatologica este o ramura odontoiatrica ce se ocupa cu multiple tipuri de interventii al caror scop este rezolvarea unor variate situatii clinice si patologice. Interventiile de chirurgie dentara reprezinta adeseori o terapie complementara in diverse ramuri ortodontice. Indirect si uneori prin mijloace destul de complexe, permit reabilitarea dintilor.
Sfera de interes a chirurgiei dentare este directionata inspre extractia dintilor "bolnavi" ce nu mai pot fi salvati prin nicio alta terapie de endodontie (tratamentul de canal, obturatii coronare). Acest tip de chirurgie a devenit o specialitate pe care orice dentist experimentat o pune in aplicare in cabinetul stomatologic, pentru a ajunge le rezultate de-a dreptul surprinzatoare si favorabile pacientilor.

Care sunt principalele interventii de chirurgie dentara?

Interventiile de chirurgie dentara sau orala reunesc toate acele operatiuni chirurgicale efectuate in cavitatea dento-maxilara:

  • Extractia dintilor rupti si a reziduurilor radiculare (radacini rupte);
  • Extractia dintilor inclusi sau semiinclusi in arcada, care nu au reusit sa erupa in totalitate;
  • Extractia dintilor sanatosi, atunci cand acestia sunt ingramaditi din cauza arcadelor prea putin dezvoltate;
  • In implantologie, pentru inserarea implantului dentar, interventie prin care poate fi rezolvata substituirea unui dinte sau a mai multor dinti;
  • Rezectia apicala (apicectomie) sau indepartarea varfului radacinii infectate si netratate prin procedurile endodontice;
  • Indepartarea chisturilor, a tumorilor sau a altor formatiuni prezente in cavitatea orala;
  • Lifting-ul sinusurilor, interventie de chirurgie dentara necesara pentru marirea tesuturilor osoase la nivelul sinusurilor maxilarului;
  • Frenectomie, ce presupune indepartarea frenului lingual median, atunci cand acesta afecteaza viata cotidiana a pacientilor, in mod negativ;
  • Osteoplastie sau remodelarea chirurgicala a oselor celor doua arcade, etc.

Rolul chirurgiei dentare

Implantologia este considerata de catre multi specialisti drept o cotitura istorica in evolutia odontoiatriei. Iar chirurgul stomatolog este specialistul care-si dedica activitatea rezolvarii unor cazuri aproape imposibile, spre satisfactia pacientilor care-si recupereaza astfel functionalitatea si estetica dentara. In implantologie, primul pas incepe o data cu procedurile de chirurgie dentara si cu extractia dintilor si a ramasitelor dentare.
De asemeni, pentru corectarea diformitatilor oaselor maxilare si mandibulare, pentru corectarea malocluziilor grave, adeseori, medicii clinicii stomatologice Dental Praxis apeleaza la chirurgia dentara.
In prezent, tot chirurgia dentara este ramura care faciliteaza succesul interventiilor in cazul bolilor parodontale. Chirurgul stomatolog de exemplu, reuseste sa reconstruiasca o portiune osoasa acolo unde aceasta s-a resorbit, daruindu-le astfel o viata noua dintilor sortiti "evacuarii".

Dar ceea ce fascineaza in chirurgia dentara sunt posibilitatile pe care dentistii le au sa interesecteze multiple tehnici de reconstructie osoasa, ce duc de regula la obtinerea unor rezultate de-a dreptul remarcabile.
Incizii, osteoplastii, extractii dentare, gingivoplastii, rezectii apicale, etc. sunt toate proceduri pe care specialistul in chirurgie dentara le efectueaza pentru recompunerea trasaturilor somatice ale pacientilor. Sunt proceduri prin care doar un profesionist va reusi sa anuleze defecte evidente, contribuind astfel la intinerirea faciala si la estetica dentara.

Toate tehnicile de chirurgie dentara pe care clinica noastra de stomatologie le pune la dispozitia pacientilor, sunt evaluate in functie de particularitatile fiecarui caz in parte. Obiectivele principale ale tratamentelor de chirurgie dentara sunt indreptate in principal inspre corectarea situatiilor patologice si reconstructia morfologica a oaselor, a dintilor si a gingiilor, pentru imbunatatirea functionalitatii si esteticii orale.

 


Medici specializati in "Chirurgie dentara"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!