0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Anestezia, alternativa nedureroasa pentru combaterea durerii

Noi, intreaga echipa de medici ai clinicii stomotologice Dental Praxis, la cererea pacientilor, pentru corectarea si ameliorarea problemelor de ortodontie, nu intervenim fara anestezie. Obiectivele noastre sunt sa le usuram suferinta "vizitatorilor" aflati la ananghie, fara sa le mai amplificam durerea, frica sau nervozitatea, supunandu-i "pe viu" la diferite interventii si tratamente stomatologice.
Detartraj sau albire dentara, tratamentul cariilor sau protetica, indiferent de tratamentele efectuate, pacientii nostri pot solicita ca fiecare interventie sa fie efectuata sub anestezie locala sau sedare generala asistata. Insa conditia care permite efectuarea anesteziei are legatura cu starea clinica a pacientilor, mai exact cu alergiile acestora si situatiile de risc in cazul unor patologii grave.

Primele interventii sub anestezie

Odontoiatria este una dintre primele ramuri medicale care a utilizat si a avut nevoie de anestezie. Desi a fost pusa in practica inca de pe la jumatatea anilor 1800, pana in urma cu cateva decenii, nu se stie de ce, dar multe interventii de stomatologie erau efectuate "pe viu".
Astfel de operatiuni, extrem de dureroase uneori, declansau in randul pacientilor ghinionisti, frica de a mai pasi vreodata intr-un cabinet stomatologic sau de a se mai supune tratamentelor. Drept urmare, persoanele, indiferent de varsta, au fost tentate sa-si neglijeze mai degraba sanatatea, decat sa mai indure orori din partea medicului stomatolog.

Cum era si de asteptat, lipsa procedurilor de anestezie, coroborata cu "analfabetismul" medical al maselor, a avut drept consecinta agravarea unor probleme care, daca se intervenea prompt, puteau fi rezolvate fara chinuri si dureri. Din pacate, starea de anxietate persista inca in randul populatiei, cei mai multi dintre pacienti asociind cabinetul de stomatologie cu tortura si cu suferinta.

Care este rolul anesteziei?

Studiile arata ca circa 70 % din populatie este complet infricosata sa puna piciorul intr-un cabinet stomatologic. Insa anestezia odontoiatrica este o metoda eficienta ce-i permite pacientului sa nu mai acuze niciun fel de stres sau de durere pe parcursul interventiilor ce-i sunt aplicate in cabinetul stomatologic.
Este adevarat ca unele proceduri, precum o extractie dentara, de exemplu, se poate dovedi extrem de dureroasa. In acest caz, nu mai este vorba doar despre o fobie ci despre o senzatie puternica de durere, perceputa de pacienti si interpretata ulterior drept eveniment traumatic. Si tocmai trauma este cea care implemeteaza la nivel psihologic, odontofobia sau frica de dentist.
De altfel, sunt multi cei tematori de fotoliul specialistului stomatolog, iar in aceasta epoca moderna, s-au schimbat si mentalitatile medicilor, si procedurile odontoiatrice. Vechiul cleste pentru extractie dentara este inlocuit cu tehnici complet inovative, inclusiv de anestezie. Iar rolul sedarii locale sau generale este tocmai sa elibereze pacientii de traumele fizice si psihice ale trecutului si de chinul procedurilor prea invazive din vremurile de demult.

Anestezie. Precautii speciale si contraindicatii

Interventiile stomatologice sub anestezie totala sau sedare constienta trebuie evitate in urmatoarele situatii:

  • Cand pacientii sau medicul confirma reactia de hipersensibilitate de tip alergic, catre un anumit fel de substanta anestezica;
  • In cazul femeilor insarcinate, in special in perioada primului trimestru;
  • Daca pacientii sufera de maladii neuromusculare grave;
  • O precautie deosebita trebuie acordata copiilor mici si persoanelor in varsta;
  • Cand starea generala de sanatate este compromisa din cauza unor afectiuni severe.

Tipuri de anestezie efectuate la clinica noastra

Anestezie. Sedare generala IV asistata de medic ATI

Sedarea generala IV este efectuata de catre medicii clinicii stomatologice Dental Praxis in cazul unor interventii complexe si doar in prezenta anestezistului si a echipamentelor specifice pentru monitorizarea functiilor vitale ale pacientilor.
Daca sunteti in cautarea unui cabinet stomatologic in care se practica inhalosedarea si anestezia generala asistata, va puteti adresa cu incredere clinicii de stomatologie Dental Praxis.


Medici specializati in "Anestezie"


PROGRAMARE!


Afla disponibilitatea medicului!