0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Implanturi dentare. Cele mai frecvente intrebari (partea a II-a)

Pana nu demult, singura posibilitate pentru inlocuirea dintilor lipsa era protezarea fixa sau mobila. Dar multumita progreselor din domeniul stomatologiei, pacientii edentati pot apela cu incredere la implanturi dentare.

Este important de stiut ca implanturile reprezinta unica alternativa in masura sa va garanteze restabilirea tuturor functiilor dentare. Sunt durabile in timp si rezista foarte bine in timpul masticatiei, va ofera stabilitate si permit o estetica dentara ireprosabila.

Aflati mai multe raspunsuri cu privire la implanturi dentare, aceleasi pe care uneori si le pun pacientii clinicii stomotologice Dental Praxis si nu doar ei:

Cat este de dureroasa interventia de implantare?

Poate nu va vine sa credeti, dar durerea nu-si are locul in implantologie. Daca solicitati un implant dentar in aceasta clinica stomatologica, aveti de ales intre inhalosedare (sedare constienta) si sedare generala IV asistata de medic ATI.

Procedura de inserare a radacinii din titaniu se poate efectua si sub anestezie locala. Oricare varianta alegeti, implantarea nu este dureroasa. In faza post-operatorie, va puteti confrunta cu dureri de intensitate redusa, ce pot fi calmate cu ajutorul analgezicelor obisnuite.

Implanturile pot cauza reactii alergice?

Reactiile alergice sunt ceva normal in prezenta oricarui tip de material introdus in tesuturile umane. Exista insa si exceptii, precum materialele biocompatibile. Titaniul, zirconiul si ceramica folosite la implanturi dentare si coroane nu cauzeaza alergii.

Unele persoane sufera de alergii la asa-zisele ”metale nobile”, ca de exemplu cele intrebuintate pentru fabricarea bijuteriilor. In cazul titaniului nu exista dovezi ca ar putea avea un asemenea efect, materialul utilizat pentru radacina propriu-zisa, fiind bine tolerat de organism.

Cat dureaza implanturile dentare?

Nu exista un raspuns precis la aceasta intrebare. Desi teoretic, solutia oferita de implantologie este permanenta, durata de viata variaza de la o persoana la alta. Pentru ca implanturile, la fel ca dintii naturali au o durata de viata limitata.

Daca sunt atent ingrijite si in absenta factorilor de risc, implanturile pot rezista zeci de ani. Potrivit statisticilor, un implant dentar reuseste sa ”supravietuiasca” chiar mai mult decat lucrarile protetice traditionale. Iar in cursul unui deceniu, se pierd abia 5 % dintre implanturile inserate.

Se poate insera un implant dentar la fumatori?

Fumatul poate reprezenta o problema serioasa in cazul persoanelor ce vor sa beneficieze de solutiile oferite de implantologie. Desi nu se tine intotdeauna cont de recomandarile medicilor, fumatul este un obicei ce va pune in pericol finalizarea procesului de osteointegrare.

Pacientii purtatori de implanturi dentare trebuie sa stie ca fumul impiedica sistemul imunitar sa sintetizeze anticorpi impotriva agentilor patogeni. Daca fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi, acestia risca sa fie afectati de boala parodontala, o maladie responsabila de absorbtia tesutului osos alveolar.

Cat sunt de costisitoare implanturile dentare?

Costurile procedurilor de implantare variaza de la o persoana la alta. Un tratament complex, care include si aditie de os sau sinus lift va avea un cost superior, chiar si in cazul inserarii unui singur implant dentar.

Dar pentru ca fiecare pacient are dreptul sa zambeasca, medicii acestei clinici stomatologice va propun diverse variante, inclusa esalonarea platilor pentru terapiile aplicate. Si desi la prima vedere, puteti fi speriati de tarifele afisate, pe termen lung, implanturile reprezinta o alegere avantajoasa si din punct de vedere economic.

Nu ezitati sa va exprimati nelamuririle. Inca de la prima vizita, medicii clinicii de stomatologie Dental Praxis va vor lamuri si va vor oferi raspunsuri la toate intrebarile pe care le aveti.Afla disponibilitatea medicului!