0765 449 033 021 367 28 28

PROGRAMARE!

PROGRAMARE!

Diferenta dintre acidul hialuronic si botox

Mereu tinere, mereu frumoase... cu orice cost. Acum frumusetea are noi frontiere si dupa lifting-ul facial si toxina botulinica, a venit randul injectiilor cu acid hialuronic. Rezultatele urmarite, in general aceleasi, sunt sa atenueze semnele lasate pe fizionomie de trecerea timpului.

Acest mit al frumusetii eterne si al tineretii vesnice dateaza de cateva decenii, inca din anii 1990. In perioada ce a urmat, efectele tratamentelor de intinerire au modificat la propriu estetica faciala a pacientilor.

Inca mai vedem in jurul nostru sau in TV vedete transfigurate ireversibil din cauza interventiilor de lifting facial. Urmarile sunt vizibile si astazi, aparte suferinta si costurile celor care si-au incredintat fata operatiilor de chirugie plastica. Dar oare au meritat pretul platit?

Din fericire, progresele din medicina estetica au adus in prim plan alternative mai putin invazive: filler-ele cu acid hialuronic si botox sau toxina botulinica. Procedura de aplicare este similara, ambele fiind injectate direct sub piele. Cu toate acestea, este vorba despre doua substante total diferite, utilizate in campul estetic in special pentru umplerea ridurilor.

Pentru a nu face confuzie intre injectiile cu acid hialuronic si cele cu botox, este necesar sa descoperim care sunt principalele diferente.

Ce este botoxul?

Toxina botulinica este o neurotoxina produsa de bacteria Clostridium Botulinum, prezenta in alimentele alterate, in special in carne. Spre diferenta de acidul hialuronic, nu se regaseste in componenta tesuturilor organismului uman. Deosebit de otravitoare si de periculoasa, poate duce la paralizie. Acesta este si motivul pentru care, in urma cercetarilor medicale, a ajuns sa fie utilizata si in tratamentele de estetica faciala.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta naturala deja prezenta in toate tesuturile conjuctive ale organismului uman. Aflat in componenta epidermei alaturi de colagen si de fibrele de elastina, ii confera pielii elasticitate si rezistenta, ajutand totodata si la mentinerea formei. Carenta de acid hialuronic duce de altfel la aparitia primelor riduri si a altor semne destul de inestetice.

Cum actioneaza botoxul?

Botoxul, denumirea medicala a toxinei botulinice, este un produs farmaceutic care temporar, reuseste sa inhibe contractia muschilor faciali. Odata injectat in doze mici, impiedica formarea si definirea ridurilor de expresie, paralizand efectiv fiecare muschi si relaxand ridurile. Totodata, determina relaxarea muschilor mimicii, fizionomia capatand un aspect relaxat si o infatisare mai tanara. Pacientii isi pierd abilitatea si obiceiul de a-si mai folosi muschii ”slabiti” de toxina botulinica si astfel se evita accentuarea ridurilor profunde.

Cum actioneaza acidul hialuronic?

Filler-ele de acid hialuronic sunt substante biocompatibile ce faciliteaza refacerea volumelor pierdute din cauza imbatranirii si in general a denivelarilor si a adanciturilor inestetice. Spre deosebire de botox, care paralizeaza muschii faciali, acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine cauzate de imbatranirea cutanata. Se mai poate folosi in scopul remodelarii faciale, in special in umplerea pometilor, pentru netezirea urmelor inestetice cauzate de acnee si pentru remodelarea si marirea volumului buzelor.

Cand este recomandata injectarea cu botox?

Pentru corectarea imperfectiunilor pielii trebuie sa alegem substanta cea mai potrivita. Astfel, cu botoxul se vor obtine rezultate remarcabile in cazul ridurilor dinamice sau de expresie localizate indeosebi la nivelul fruntii (riduri orizontale sau verticale, cauzate de incruntare si care ii dau fizionomiei un aspect sever). Acestea se formeaza in functie de mimica faciala a fiecarei persoane, fiind generate de continua miscare si contractie a muschilor faciali.

Cand se recomanda injectiile cu acid hialuronic?

In cazul ridurilor statice aparute ca urmare a pozitiilor din timpul somnului, cele mai bune rezultate se pot obtine cu acid hialuronicinjectabil, acesta avand functia de umplere. De asemeni, rezultate optime se obtin si in cazul corectarii ridurilor statice localizate la nivelul liniei mandibulare (ii confera fetei un aspect lasat) sau in zona nasolabiala. Cu o aplicare mult mai ampla, aceasta substanta nu se limiteaza doar la atenuarea si umplerea ridurilor. Se foloseste cu succes pentru umplerea ariilor lipsite de volum ale fetei, precum si pentru remodelarea si marirea volumului buzelor.

 Afla disponibilitatea medicului!